Dansekoncert med Tangoorkestret ANDARIEGA

STINE HELKJÆR ENGEN, CAMILLA DAHLGREEN &
TANGOORKESTRET ANDARIEGA OG DANSEOPVISNING

Fredag den 23.september 2022, kl. 19.00.

Entré 175,- kr. Medlemmer kan købe adgangsbillet igennem foreningen indtil 1.august.
Derefter sælges billetter igennem Gjethuset (gebyr 20,-).

Koncerten i Gjethuset er opdelt i tre dele:

  1. DANGO – show med Stine H. Engen, Andariega og solisten Camilla Marie Dahlgreen, samt danseoptræden af danserne Eva Lehrmann og Daniel Karlsson. Showet er tænkt som en koncertoplevelse med lyttende og kiggende publikum.
  2. DANGO hvor gæsterne kan danse til.
  3. Milonguero orkestret Andariega´s nye repertoire af tangoer fra deres album Fresedo con amore. Gæsterne kan danse til, som i en tangosalon med live musik.

Før og efter koncerten, spilles der tango musik og dansegulvet er åbent.

Det er første gang DANGO-showet præsenteres live på Sjælland, samt at Halsnæs Tangoforening arrangerer en event i Gjethuset. Det sker med støtte af Nordea Fonden, Kulturelt Samråd og Folkeoplysningspuljen (Halsnæs Kommune).

DANGO – et lytte-kigge-show

Vi glæder os over at musikeren – bandoneonisten, Stine Helkjær Engen – der igennem snart 15 år har levet i Buenos Aires, hvor hun dyrker, studerer og spiller tango – nu præsenterer sit DANGO-show for os i Halsnæs. Det gør hun sammen med 3 kollega-musikere fra det argentinske tangoorkester Orquesta Típica Andariega og med den klassisk uddannede sanger Camilla Marie Dahlgreen, de øvrige involverede i DANGO-projektet.

https://dangodango.bandcamp.com/album/dango

Drevet af ønsket om at forene sine to hjemstavne – Danmark og Argentina – i tangoens internationale rum, samt inspireret af, at flere oprindelige, ældre eller populære melodier igennem tiderne er blevet forvandlet til dejlige tangoer, søsatte Stine DANGO-projektet for nogle år siden. Hun er dykket ned i den danske sangskat og har udvalgt en række sange, nogle oprindelige tangoer som Kai Normann Andersens tango Man binder os på mund og hånd, andre gode ørehængere, som Sebastians Vårvise og Kim Larsens Midt om natten og arrangeret dem for en klassisk tangobesætning bestående af violin, bandoneon, klaver og kontrabas.

Resultatet er et dejligt repertoire af musik, genkendelig for de fleste danskere, men med et inciterende tvist, der også appellerer til mennesker, som aldrig har drømt om at danse tango.

DANGO-musikkens karakter bliver smukt fremhævet af et par fremragende tangodansere, Eva Lehrmann og Daniel Karlsson.

FRESEDO CON AMORE – tangosalon

I år er Andariega endelig tilbage i Europa, denne gang i kvartetformat under ledelse af kontrabassisten Luigi Coviello. Orkestret er kendt i det europæiske milongamiljø og har de seneste 10 år besøgt nationer som Norge, Danmark, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Italien, Letland, Schweiz, Østrig, Grækenland og Chile. Andariega har spillet på store tangofestivaler, kulturfestivaler, milongaer og kendte teatre over hele Europa. Orquesta Típica Andariega blev skabt i Buenos Aires september 2009 med ideen om at lave en ny dansabel tango baseret på et solidt fundament af klassisk tango. Orkestret har et repertoire karakteriseret som “bien milonguero” – hvilket betyder, at det er en musik, der er tæt knyttet til milongaen og god at danse til! Det er en blanding af nye arrangementer af de mest populære tangoer, vals, milongaer og nye tangokompositioner, der bevarer 40’ernes rytmiske, dansable ånd og samtidig tilføjer energien fra det nye årtusindes tango.