Kvadrat og Basis over 6

Den enkleste figur i tango, der kan anvendes både til tango, milonga og tangovals er kvadraten.

Vi starter i udgangspositionen: førende og følgende danser står lige overfor hinanden og omfavner hinanden – abrazo.
Kvadraten består af – for føreren – et skridt baglæns (1), vægtskifte, forreste fod trækkes mod bagerste og føres herefter til siden (2), vægtskifte. Den løse fod trækkes til (3), vægtskifte. Den løse fod føres frem(4), vægtskifte. Bageste fod trækkes til og føres herefter til side(5), vægtskifte. Den løse fod trækkes til (6).
Hvis kvadraten udføres totalt lige uden små drejninger, ender man på den plads som man startede fra. Men det er førerdanseren der bestemmer om det er hensigten eller ej, det kan jo være sjovt / hensigstmæssigt at skifte retning.

Rektangel over 6 laves på samme vis, men i stedet for vægtskiftet efter 3 i kvadraten, føres den løse fod videre frem(3), vægtskifte. Bageste fod trækkes til og føres videre frem(4), vægtskifte. Bageste fod trækkes til og føres herefter til side(5), vægtskifte. Den løse fod trækkes til (6).

I denne figur ender man et skridt fra udgangspositionen.

Begge figurer kan udføres både til højre eller venstre. det kommer igen an på hvad der føres til.

Ydermere bliver de oftest klippet i fragmenter, hvor der indføjes andre moves (bevægelser) mellem trinnene:
For eksempel kan føreren beslutte sig for at gå flere skridt baglæns eller forlæns, inden de sidelænse bevægelser, får en til at skifte retning, eller vælge at skridte mere end en gang til siden. Det er kun fantasien, dansegulvet og menneskene derpå der sætter grænsen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Undervisningsvideoer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar